Parket en laminaat, wat is het verschil en wat hebben ze gemeen


Tijd voor een nieuwe vloer, maar wat nu!

Voor veel mensen en zeker voor echte klussers is het duidelijk wat de verschillen en de overeenkomsten zijn tussen een parket vloer en een laminaat vloer. Juist voor de gene die dit niet weten heb ik deze informatieve blog geschreven.

Wat is de overeenkomst tussen een parket vloer en een laminaat vloer?

Eigenlijk hebben deze vloeren maar één duidelijke overeenkomst en dat is dat ze beide als vloer dienen. Een parket vloer is een houten vloer en laminaat vloer is gemaakt van kunststof.

Wat zijn de verschillen tussen parket vloeren en laminaat vloeren?

Zoals hierboven al vermeld is een parket vloer een houten vloer en laminaat vloer gemaakt van kunststof, al lijkt die vaak wel op een houten vloer.

Als je kijkt naar duurzaamheid en milieuvriendelijkheid wint de parketvloer het simpel van de laminaatvloer. 

Bij schade of reparatiewerkzaamheden van een laminaatvloer, moet vaak de hele vloer eruit, omdat het een wegwerpproduct is. Tevens kan je epoxy lijm gebruiken om een vloer een tweede leven te geven. Bij schade op een parketvloer, kan de vloer opgeknapt worden en geschuurd worden met werkzaamheden als lakken met olie of vernissen (=een transparant laagje aanbrengen). 

Weinig overeenkomsten, veel verschillen

Hopelijk heeft deze blog je basiskennis over parketvloeren en laminaatvloeren opgefrist. De parketvloer is milieuvriendelijker en beter te herstellen na schade, in vergelijking met de laminaatvloer (gemaakt van kunststof). Na het lezen van deze vloer is ook wel duidelijk dat ik een grote voorstander ben van een parketvloer. Mocht u deze mening delen, dan zou ik eens kijken op de website van onlineparketspecialist.nl, hier vind u allerlei mooi parketvloeren.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.